– Vi mestere er klare om du er det!

– Vi mestere er klare om du er det!

- Ikke vent med reparasjoner og vedlikehold. AS Norge trenger å holde hjulene i gang, men bruk en mester. Vi er klare om du er det, sier rørleggermester Mari-Ann Amundsen i Søstrene Amundsen.

Da korona-nedstengingen av samfunnet kom i mars, stoppet det meste av oppdrag litt opp også hos Søstrene Amundsen rørleggerbedrift i Oslo, forteller rørleggermester Mari-Ann Amundsen. Men de var også litt forberedt på at det kunne skje.

–Det har gått ganske bra her hos oss. Vi måtte selvsagt omstille oss for å sikre smittevern, men alle 14 ansatte har hatt flott innstilling og pågangsmot. Mange serviceoppdrag ble utsatt eller avbestilt den første tiden. Det gjorde at vi tok noen grep og var proaktive mot eksisterende kunder, noe som raskt ga resultater. Vi synes generelt at folk har en bedre forståelse og tålmodighet med hverandre nå enn tidligere. Oppdragene har tatt seg opp og de planlagte prosjektene har gått etter planen hele veien.

Viktig for hele samfunnet å holde hjulene i gang
–Vårt mål har hele veien vært å ikke permittere noen, og det har vi klart så langt. Den største utfordringen har vært forsinkelser på varer. Alle har derfor måttet ta i et tak og vaske eller rydde om de ikke har hatt annet å gjøre. Vi frykter at det kan komme en nedgangsperiode senere, så vi forsøker å ruste oss godt. Det er viktig å tenke langsiktig og bidra til at hele samfunnet holder hjulene i gang. I den sammenheng er det spesielt viktig å benytte norske produkter i størst mulig grad, og også nordiske produkter for å bidra til våre naboland.

Imponert over medarbeidere og kunder
–Medarbeiderne har vist en ståpåvilje og laginnsats ut over hva man kan forvente. Jeg har sett at mange blomstrer opp når de føler at de er en del av noe større enn seg selv. Kundene har også vært utrolig tålmodige når vi har hatt vareforsinkelser. Alt i alt tror jeg vi kommer styrket ut av dette, sier hun og legger til at folk ikke må vente med reparasjoner og vedlikehold. AS Norge trenger å holde hjulene i gang. –Men bruk en mester. Mesterne har valgt å satse ekstra på yrket sitt, og de viser seg sjelden å være døgnfluer. Velger du en mester, er det tegn på at dette er en engasjert fagperson som tror på faget sitt og vil bidra i bransjen. Da har man ofte også et ønske om å lære bort og gi av sin kompetanse ved å ta inn lærlinger. Den fagkompetansen er det viktig for både bransjen og landet at bringes videre, sier Mari-Ann Amundsen.

Fakta:
Mari-Ann Amundsen er rørleggermester og driver rørleggerbedriften Søstrene Amundsen sammen med søsteren Line Amundsen Volle. Bedriften ble etablert i 1984 som Brødrene Amundsen rørleggerbedrift og skiftet navn til Søstrene Amundsen i 2015.
Se også:
https://bademiljo.no/finn-rorlegger-og-butikk/oslo/sostrene-amundsen-rorleggerbedrift-as/

https://www.facebook.com/sostreneamundsenrorleggerbedriftas