Kom deg helt til topps i faget ditt!

Arbeidsmarkedet etterspør mesterkompetanse.

 

Vi har over 70 forskjellige fag du kan utdanne deg videre i etter fag-/svennebrevet. Med mesterutdanningen skaffer du deg en lederutdanning i faget som gjør deg godt forberedt til å etablere og drive din egen bedrift,  eller en karriere som leder i en større bedrift. Med et fag-/svennebrev i bunnen og et mesterbrev på toppen blir du attraktiv i et arbeidsmarked som har et stort behov for denne type kompetanse.

Stor pågang av nye søknader om godkjenning som mester på bakgrunn av realkompetanse

Mesterbrevnemnda har over lengre tid opplevd stor pågang av nye søknader om godkjenning som mester på bakgrunn av realkompetanse. I 2019 og 2020 mottok vi henholdsvis 37 og 31 søknader om godkjenning som mester på bakgrunn av realkompetanse, mens nemnda i 2021 hittil har mottatt 140 søknader.

Les mer


Viktig melding til mesterbedrifter!

Sekretariatet har vært i kontakt med hver av de tre tilbyderne av mesterutdanning, og drøftet hva mesterutdanningen kan bidra med for å avhjelpe situasjonen for fagfolk og bedrifter som rammes av virusutbruddet. Vi er særlig opptatt av at det legges til rette for at det økte rammetilskuddet til fylkeskommunene for å støtte kompetanseheving og bedriftsintern opplæring i bedriftene (BIO-midler) kan brukes også til mesterutdanning.

Les mer

Bli mester

Kom deg helt til topps med en lederutdanning!

På Mesterbrev | Mesterbrevnemnda sine nettsider blir det benyttet cookies/infokapsler. En informasjonskapsel - såkalt cookie - er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når nettsiden åpnes. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske innhold i handle-vognen eller registrere hvor brukeren beveger seg på sidene. Det gjør at vi bedre kan tilpasse sidene for hver enkelt bruker. Klikk her for å lese mer Jeg forstår