Samarbeider om smartere oppussing

Samarbeider om smartere oppussing

Kampanjen «Smart oppussing – kunnskap er verktøy» går i disse dager av stabelen i fagpressen, i sosiale medier og på Lavenergiprogrammets og Mesterbrevs nettsider.

2. mai starter kampanjen «Smart oppussing – kunnskap er verktøy» i fagpressen, i sosiale medier og på Lavenergiprogrammets og våre nettsider. Regien er det Lavenergiprogrammet som har.

Ved å svare på tre enkle spørsmål, kan håndverkere vinne verktøy fra Motek.

Lavenergiprogrammet trekker en vinner fra konkurransen hver uke fram til og med 10. juni.

Bilde av folk, Guro Hauge og Roger Nyborg
Informasjonsansvarlig i Mesterbrevnemda, Roger Nyborg sier at Mesterbrev setter fagkunnskap og kvalitet høyt. – Derfor er vi svært glade for å ha dem med oss på laget, sier Guro Hauge i Lavenergiprogrammet.

Gi råd om energi når huseieren skal pusse opp

Mange av oss bruker en lokal byggmester til å gjøre jobben for oss når vi vil pusse opp boligen.

Men de færreste av oss tar kontakt med en håndverker fordi vi ønsker å spare energi. Vi ringer fordi taket lekker, eller fordi vi ønsker å bygge på huset for å få et ekstra soverom.
– Å gi råd om energi når huseieren likevel skal pusse opp er et eksempel på at gode råd ikke er dyre, men heller billigere for huseieren, mener daglig leder i Lavenergiprogrammet, Guro Hauge.

– På nettsidene for smart oppussing viser vi regnestykker for hvor mye penger huseieren sparer på å gjøre ENØK-tiltak samtidig med vanlig vedlikehold.

I tillegg får han bedre komfort og sparer energi. Byggmesteren på sin side gjør hvert oppdrag litt større, kan tjene mer på påslag og får flere fornøyde kunder, sier Hauge.

Nettsider for smart oppussing

På Lavenergiprogrammets nettsider finner du alle rådene om smart oppussing samlet på ett sted og sortert etter vanlige oppdrag håndverkere blir bedt om å løse for huseiere.

– Vi har laget nettsidene for smart oppussing slik at håndverkere enkelt kan finne gode råd de kan gi huseiere når de er på befaring eller skal levere tilbud, avslutter Hauge.

LES OGSÅ: