Jenter skaper god faglig utvikling

Jenter skaper god faglig utvikling

–Det er viktig å skape mangfold og god utvikling i yrkesfagene. Jenter som velger yrkesfag er ofte målbevisste på at det er akkurat det yrket de ønsker å jobbe med, og utgangspunktet vil derfor være veldig bra for en god videre faglig utvikling, sier rørleggermester Mari-Ann Amundsen i rørleggerbedriften Søstrene Amundsen.

Mari-Ann og Line Amundsen tok over rørleggerbedriften Brødrene Amundsen etter sin far i 2009. Fra 2015 var det naturlig at navnet ble endret til Søstrene Amundsen. Å være jenter i en mannsdominert bransje er ingen ulempe.

– Jenter som velger en høyere yrkesfaglig utdanning, som mester, fremmer synlighet og seriøsitet innen yrkesfagene. Det viser at jenter er stolte av yrkesvalgene sine og vil fortsette i sin bransje. Ofte har det også veldig god innvirkning på arbeidsmiljøet. Jenter har like gode lederegenskaper som gutter, og noen ganger bedre forutsetninger for det medmenneskelige, mener Mari-Ann.

– Jenter er ofte målbevisste når de velger yrkesfag. Jeg opplever selv at gutta i min bransje viser meg stor respekt for valget mitt, og er stolte av å ha med jenter på laget. Dette beriker generelle holdninger både i bransjen og hos forbrukeren der ute. Byggebransjen har behov for både flinke jenter og flinke gutter – sammen blir vi best, avslutter Mari-Ann.