Ta NRK og Mesterbrevs quiz

Hvilken mester er du? Mesterbrev lanserer en quiz der folk kan finne ut hvilket håndverksfag som passer for dem.

SkjermQuiz

1. mars skal mange skoleelever velge studieretning og ulike undersøkelser viser at det er et stort behov for fagarbeidere. I følge NHOs kompetansebarometer har 6 av 10 bedrifter et behov for fagarbeidere, og i 2030 vil det, i følge SSB, mangle 30.000 fagarbeidere bare innen bygg og anleggsteknikk.

Ta quizen her.

Mesterbrev lanserer i dag en quiz der folk kan finne ut hvilket håndverksfag som passer for dem.

– Vi har sett at interessen for serien Anno er stor, og i samarbeid med NRK tilbyr vi nå ivrige tilhengere av programmet en uhøytidelig quiz til å finne ut hvilket fag de kan bli mester i, sier daglig leder i Mesterbrev Johanne Wulfsberg-Gamre.

Hun forteller videre at Quizen er ikke ment å gi svar på et studievalg eller yrkesbytte, men den gir et svar om hvilket håndverksfag som kunne passet best for dem. 1. mars er fristen for å velge videregående opplæring.

– Kanskje kan en slik test gi det lille ekstra puffet til å velge en karriere i et yrkesfag. Selv om dette er en uhøytidelig quiz, så baserer resultatene seg på hva den enkelte har svart ut fra interesser og egenskaper. For oss er det viktig å få fram at det er mange muligheter i yrkesfagene, sier Wulfsberg-Gamre.

Mange velger en karrierevei i yrkesfagene

Årlig er det mellom 500-600 som får tildelt mesterbrev av Mesterbrevnemnda, og totalt teller mesterregisteret 17.000 aktive håndverksmestere i rundt 70 forskjellige fag.
– Vi har en stabil tilgang til nye mestere, samtidig ser vi at behovet for fagarbeidere er økende. For oss er det viktig å få fram bredden i yrkesfagene og karrieremulighetene som finnes. Det er ikke slik at karriere- og utdanningsmulighetene stopper etter at en har fått fag- eller svennebrevet. Det finnes mange muligheter videre for dem som ønsker det, avslutter Gamre.

Fant du det du lette etter?